July 11, 2024

Orizontul orașului Londrei pe 10 iunie 2024 în Londra, Anglia. City of London este un oraș, un comitat ceremonial și o zonă guvernamentală locală care conține principalul district central de afaceri (CBD) al Londrei. Orașul Londrei este cunoscut pe scară largă ca „Orașul” și colocvial ca „Mila pătrată”.

Mike Camp |. În imagini |

LONDRA – Economia Marii Britanii a crescut cu 0,4% în mai, au arătat joi datele Oficiului pentru Statistică Națională, lira sterlină a urcat la cel mai mare nivel de patru luni față de dolar în urma știrilor.

Un sondaj al economiștilor realizat de Reuters a arătat că produsul intern brut (PIB) a crescut peste previziuni, cu o creștere lunară de 0,2%.

Apoi, economia Marii Britanii iese dintr-o recesiune superficială în primul trimestru Aprilie plat.

În luna mai, cea mai importantă industrie de servicii din țară a continuat să crească cu 0,3%, iar producția și producția de construcții au revenit ambele din pierderi, crescând cu 0,2% și, respectiv, 1,9%.

Datele Bursei de Valori din Londra au arătat că lira sterlină a crescut cu 0,05% față de dolar, la 1,2859 USD, începând cu ora 7:17 a.m., ora Londrei, cel mai ridicat nivel din 8 martie 2024.

O recuperare largă va fi binevenită partidul muncitoresc nou alesPremierul Keir Starmer își începe prima săptămână în funcție.

Goldman Sachs săptămâna trecută Prognoza de creștere a crescut Partidul Laburist de centru-stânga a câștigat o victorie zdrobitoare la alegerile generale britanice. Platforma electorală a partidului se învârte în jurul Promovarea creșterii economice, locuințe și planificare.

Partidul deține majoritatea în parlament și are un mesaj pro-business, determinând analiștii să descrie guvernul drept Suport general pentru activele din Marea Britanie.

Într-un raport, economistul Capital Economics Marea Britanie Ashley Webb a evidențiat tendința de creștere a PIB-ului Regatului Unit în ultimele luni – cu excepția unei lipse de creștere în aprilie – „ceea ce susține ideea că atât creșterea ratelor dobânzilor, cât și a ratelor mai mari ale dobânzilor reprezintă un obstacol asupra economiei. activitate.

Creșterea prețurilor din Regatul Unit s-a răcit de la cel mai mare nivel din 41 de ani de 11,1% în octombrie 2022 Sub ținta de 2% a Băncii Angliei Mai anul acesta. Performanța a ridicat așteptările că Banca Angliei va reduce în curând ratele dobânzilor.

Cu toate acestea, Banca Angliei continuă să o facă Ton prudent Chiar și după ce omologii lor de la Banca Centrală Europeană au început să ia măsuri proprii, Drumul către reducerea ratei dobânziia avertizat că un indicator cheie al persistenței inflației din Regatul Unit „rămâne la niveluri ridicate”.

agenda muncii

Muniya Barua, directorul executiv adjunct al grupului de campanie industrial BusinessLDN, a declarat în comentarii trimise prin e-mail că noul guvern este acum necesar pentru a crea impuls pentru cele mai recente date de creștere economică.

„Cu finanțele publice sub presiune, miniștrii ar trebui să urmărească seria recentă de anunțuri de stimulare a creșterii, acordând prioritate măsurilor cu impact ridicat și cu costuri reduse care, atunci când sunt combinate, pot ajuta la deblocarea investițiilor private atât de necesare”, a spus Barua și să le elimine taxa de timbru asupra tranzactiilor cu actiuni.

Săptămâna trecută, Rachel Reeves, noul ministru de Finanțe A spus că Partidul Laburist o va face Introduceți obiective obligatorii privind construirea de case, ridicați interdicția noilor parcuri eoliene pe uscat în Anglia și reformați regulile de planificare. Miercuri, ea a anunțat lansarea unui fond național de avere de 7,3 miliarde de lire sterline (9,4 miliarde de dolari), menit să atragă investiții din sectorul privat în proiecte de infrastructură din Regatul Unit.

Lindsay James, strateg de investiții la Quilter Investors, a declarat într-o notă că comunitatea de afaceri așteaptă acum prima declarație fiscală a Labour, care este de așteptat să fie publicată nu mai devreme de jumătatea lunii septembrie.

James a spus că acest lucru „ar trebui să ofere o mai mare claritate cu privire la planurile fiscale și de cheltuieli. Acest lucru va permite companiilor să planifice mai bine dinainte, revigorându-le dorința de a investi”.

Ea a adăugat: „Cu toate acestea, acest lucru va dura să se materializeze și este puțin probabil să vedem o accelerare semnificativă a creșterii PIB până când vom înțelege mai bine ceea ce ne așteaptă”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *