July 11, 2024

Acțiunile Delta Air Lines scad, pe măsură ce perspectivele nu corespund așteptărilor, în ciuda cererii puternice de călătorie din vară

Delta Airlines Joi, se aștepta ca veniturile din trimestrul al treilea să atingă un nivel record din cauza cererii puternice de călătorii de vară, dar prognoza sa a fost sub așteptările analiștilor, deoarece companiile aeriene au redus tarifele pe măsură ce și-au extins zborurile.

Delta Air Lines se așteaptă ca vânzările să nu crească cu mai mult de 4% în acest trimestru, sub creșterea estimată de 5,8% într-un sondaj al analiștilor LSEG și se așteaptă la un câștig pe acțiune ajustat de 1,70 până la 2 dolari, sub așteptările analiștilor de 2,05 dolari pe acțiune.

Acțiunile Delta Air Lines au scăzut cu aproximativ 9% în tranzacțiile înainte de piață. Cotele altor companii aeriene din SUA au fost, de asemenea, mai mici.

Compania de transport cu sediul în Atlanta a început joi sezonul veniturilor companiilor aeriene Avioanele sunt pline, dar profiturile sunt sub presiune Creșterea costurilor și creșterea capacității pun presiune asupra tarifelor. Administrația pentru Securitatea Transporturilor a declarat că a verificat pentru prima dată duminică peste 3 milioane de persoane pe aeroporturile din SUA.

Delta Air Lines este un Ieșiți în evidență în industria aviației Fiind cea mai profitabilă companie aeriană, raportul de joi a sugerat că rivalii, în special cei concentrați pe piața de călătorii aeriene din SUA, supraaprovizionată, ar putea avea probleme în această vară.

concurenți liniile aeriene UniteDelta Air Lines, care raportează rezultatele miercurea viitoare, încearcă să ajungă din urmă cu profitabilitatea Delta Air Lines, iar cele două companii aeriene s-au întrecut pentru a adăuga mai multe locuri premium pentru a genera mai multe venituri de la consumatori. Analiștii au cele mai înalte evaluări de cumpărare pe Delta Air Lines și United Airlines în comparație cu alte companii aeriene din SUA.

Iată cum a funcționat Delta Air Lines Pentru cele trei luni încheiate la 30 iunieîn comparație cu așteptările de pe Wall Street bazate pe estimările consensului LSEG:

  • Câștigul pe acțiune ajustat: 2,36 USD față de 2,36 USD așteptați
  • Venit ajustat: 15,41 miliarde USD față de 15,45 miliarde USD așteptați

Veniturile ajustate ale Delta Air Lines pentru cele trei luni încheiate la 30 iunie au fost de 15,4 miliarde de dolari, o creștere de 5,4% față de anul trecut și mai mici decât așteptările Wall Street. Profitul net a scăzut cu aproape 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 1,31 miliarde dolari, sau 2,01 dolari pe acțiune, iar cheltuielile de exploatare au crescut cu 10% față de anul trecut. Ajustând pentru elementele unice, Delta Air Lines a raportat un profit de 1,53 miliarde de dolari, sau 2,36 dolari pe acțiune, în conformitate cu așteptările analiștilor.

„Al doilea trimestru a fost foarte puternic”, a declarat directorul executiv Ed Bastian într-un interviu. „Ceea ce vedeți este impactul pieței interne asupra reducerilor de tarife mai mici pentru sezon”.

Bastian a spus că cererea va fi satisfăcută mai bine de capacitatea industrială redusă din SUA la sfârșitul verii. Delta Air Lines a declarat că călătoriile de afaceri continuă să crească și majoritatea clienților se așteaptă să mențină sau să crească cheltuielile pentru călătoriile de afaceri în acest trimestru și în viitor.

Compania aeriană se așteaptă ca capacitatea din al treilea trimestru să crească cu 5% până la 6% față de anul trecut, în scădere de la o creștere de 8% în trimestrul al doilea.

Veniturile din călătoriile internaționale au fost puternice de când pandemia s-a retras, chiar dacă companiile aeriene au extins programul de zbor, ceea ce înseamnă mai multă concurență pentru clienți. Delta Air Lines a declarat că veniturile unitare din zborurile transatlantice vor fi reduse cu 1 punct procentual din cauza Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. Bastian a declarat pentru CNBC că impactul a fost echivalent cu aproximativ 100 de milioane de dolari din iunie până în august. Prin parteneriatul cu Air France, compania aeriană are mai multă capacitate către capitala franceză decât concurenții săi.

Delta Air Lines a raportat că tarifele premium (precum tarifele la clasa întâi) au crescut cu 10% în al doilea trimestru, la 5,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din tarifele economice au crescut cu 0,3%, până la aproximativ 6,7 miliarde de dolari. este profitabil American Express Tranzacțiile cu cardul de credit au generat venituri de 1,9 miliarde de dolari, în creștere cu aproximativ 9% față de anul trecut.

Bastian a spus că Delta este „destul de bine” izolat de supracapacitatea industriei, deoarece generează cea mai mare parte a veniturilor sale din locuri premium și alte surse, mai degrabă decât biletele standard economice.

Delta Air Lines și-a reiterat prognoza de profit pentru întregul an de 6 până la 7 dolari pe acțiune și a spus că încă se așteaptă să genereze până la 4 miliarde de dolari flux de numerar liber.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

Creșterea saloanelor de aeroport

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *