
Un semn este văzut în afara sediului Starbucks pe 3 iulie 2024, în Seattle, Washington.
David Ryder |. Getty Images
Cu mai bine de zece ani în urmă, Starbucks A cumpărat prima fermă de cafea din Costa Rica. Acum, gigantul cafelei a adăugat încă două produse în portofoliul său.
Compania cu sediul în Seattle a declarat joi că a investit într-o altă fermă din Costa Rica și prima în Guatemala, sperând să se apropie de obiectivul său de a proteja proviziile de cafea de schimbările climatice.
În ultimii ani, vremea extremă, cum ar fi creșterea temperaturilor, înghețurile din Brazilia și trei ani consecutivi de La Niña au afectat producția de cafea și au pus presiune asupra ofertei. Pentru Starbucks, care cumpără 3% din cafeaua mondială, deficitul ar putea însemna să caute boabe Arabica și pret mai mare pentru clienții săi. Potrivit statisticilor, din august, prețurile de consum la cafea au crescut cu 18% în ultimii cinci ani. Biroul de Statistică a Muncii.
Roberto Vega, vicepreședintele global al Starbucks, a declarat: „Înghețul din Brazilia a afectat până la 50% din vânzări, așa că este posibil să avem un impact foarte serios asupra aprovizionării cu produse, iar această situație este în toată centura de cafea. devenind din ce în ce mai mult comun.
Centura de cafea se referă la regiunile ecuatoriale cu condiții ideale pentru cultivarea boabelor de cafea.
Pe 3 februarie 2023, un muncitor tăia și culegea boabe de cafea la o plantație de cafea din Heredia, Costa Rica.
Ezequiel Becerra |. AFP |
La cele două noi ferme, Starbucks va studia modul în care soiurile de cafea amestecate se comportă la diferite altitudini și condiții de sol. Atributele plantei hibride includ o productivitate mai mare și rezistență la rugina frunzelor de cafea, o ciupercă care crește la temperaturi mai ridicate și la precipitații.
„Putem dezvolta noi hibrizi, dar doar pentru că un hibrid funcționează într-o țară și în anumite condiții, nu înseamnă că va funcționa peste tot”, a spus Vega.
Echipa lui Vega speră, de asemenea, să abordeze și alte provocări cu care se confruntă fermierii de cafea, care nu sunt un rezultat direct al schimbărilor climatice.
De exemplu, noile ferme ale companiei din Guatemala sunt mici, cu sol sărac și productivitate scăzută. Starbucks speră să obțină profit prin refacerea solului și apoi să folosească experiența pentru a-i învăța pe alți fermieri cum să facă același lucru.
“Ferma nu este neapărat în stare bună și asta ne dorim. Ne dorim o fermă care să reflecte cu adevărat provocările cu care se confruntă fermierii astăzi”, a spus Vega.
A doua fermă în Costa Rica, lângă ferma lor existentă Conacul AssasStarbucks intenționează să folosească drone, mecanizare și alte tehnologii pentru a aborda deficitul de forță de muncă cu care se confruntă mulți fermieri din America Latină.
În cele din urmă, Starbucks plănuiește să cumpere încă două ferme în Africa și Asia, extinzându-și portofoliul agricol în zona de cafea.