1 aprilie 2024, un McDonald’s pe Route 66 în Azusa, California.
Robert Gauthier |. Los Angeles Times |
McDonald’s Acțiunile au scăzut la tranzacționarea extinsă marți, după ce a declarat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor focar de E. coli Un virus legat de burgerii McDonald’s Quarter Pounder a dus la 10 spitalizări și un deces.
Agenția a spus că 49 de cazuri au fost raportate în 10 state între 27 septembrie și 11 octombrie, majoritatea cazurilor având loc în Colorado și Nebraska. CDC a adăugat că „majoritatea” pacienților au raportat că au mâncat un burger McDonald’s Quarter Pounder.
Unul dintre pacienti avea sindrom hemolitic uremic, o afectiune grava care poate duce la insuficienta renala. Un cetăţean în vârstă a murit în Colorado.
CDC a spus că numărul de persoane afectate de focar „este probabil să fie mult mai mare” decât raportat până acum. Agenția a spus că asta se datorează faptului că mulți oameni se recuperează fără să fie testați pentru infecția cu E. coli sau să primească îngrijiri medicale. CDC a adăugat că, de obicei, este nevoie de încă trei până la patru săptămâni pentru a determina dacă un pacient face parte dintr-un focar.
McDonald’s a retras ingredientul din burger, în timp ce anchetatorii lucrează pentru a determina care ingredient ar fi putut fi contaminat, a spus CDC. Agenția a spus că informațiile timpurii de la U.S. Food and Drug Administration sugerează că ceapa poate fi o sursă a focarului.
Hamburgerii Quarter Pounder vor fi temporar indisponibili în unele state, dar CDC nu a specificat în care state.
Acțiunile McDonald’s au scăzut cu aproximativ 9% la tranzacționarea după orele de program marți. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii marți.
Quarter Pounder este un element de bază din meniul McDonald’s, care generează venituri de miliarde de dolari anual. 2018, McDonald’s Vă prezentăm carnea de vită proaspătă Quarter Pounders sunt vândute în majoritatea magazinelor sale din SUA.
Această hartă arată unde locuiesc cele 49 de persoane implicate în acest focar de E. coli.
Sursa: Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor
E. coli se referă la un grup de bacterii găsite în intestinele aproape tuturor oamenilor și animalelor. Dar anumite tulpini de bacterii pot provoca boli ușoare până la severe dacă o persoană mănâncă alimente contaminate sau bea apă contaminată.
Simptomele, inclusiv crampe de stomac, diaree și vărsături, apar de obicei la trei până la patru zile după înghițirea bacteriei, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Majoritatea oamenilor se recuperează fără tratament după cinci până la șapte zile.
Aceasta este o știre de ultimă oră. Vă rugăm să actualizați pentru actualizări.