December 11, 2024

Hrana cultivată în laborator este salutată de susținători ca fiind răspunsul la unele dintre problemele negative pe care le prezintă agricultura modernă și producția de alimente. Dar cum funcționează și care sunt avantajele și dezavantajele procesului?

Hrana cultivata in laborator este salutata de sustinatori ca fiind raspunsul la unele dintre problemele negative puse de agricultura moderna si productia de alimente – de la cruzimea fata de animale la emisiile de gaze cu efect de sera.

Produsele de cultură celulară sunt alimente obținute din celule vegetale sau animale.

Celulele de carne sunt prelevate din țesut animal și cultivate într-o soluție bogată în nutrienți. Celulele cresc și în cele din urmă sunt plasate în bioreactoare, care sunt în esență vase gigantice care ajută la accelerarea creșterii celulelor. În cele din urmă, celulele sunt separate în mușchi, grăsime și țesut conjunctiv, cele trei componente principale ale cărnii.

Apoi, se realizează un proces numit „schelă”. Acesta este procesul prin care se încearcă transformarea celulelor în ceva care seamănă cu mâncarea, cum ar fi o friptură sau un burger.

Alimentele cultivate în laborator sunt văzute ca o modalitate de a reduce contaminarea din producția de alimente. diverse estima Se sugerează că aproximativ 25% până la 30% din emisiile globale provin din sistemele alimentare.

Între timp, carnea crescută în laborator poate fi produsă fără a fi necesară creșterea și sacrificarea animalelor, ceea ce susținătorii spun că este un lucru pozitiv.

În 2013, Mark Post și echipa sa de la Universitatea Maastricht au fost primii care au produs un burger cultivat în laborator.

Unele dintre provocări includ extinderea producției de carne cultivată în laborator, prețul ridicat actual al produsului și acceptarea consumatorilor.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume îmbrățișează ideea alimentelor cultivate în laborator. Singapore a fost prima țară care a aprobat carne de cultură pentru consum uman în 2020.

Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe despre cum sunt preparate alimentele cultivate în laborator.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *