Puteți cere o sticlă de Evian sau San Pellegrino la Zen Restaurant, un restaurant cu trei stele Michelin din Singapore.
Dar nu vei primi unul.
Bucătarul executiv Martin Öfner a spus că restaurantul, care percepe aproape 500 de dolari de persoană pentru cină, servește doar apă de la compania suedeză Nordaq.
El a spus că preparatele și băuturile restaurantului sunt, de asemenea, făcute din apă, de la supe la sucuri din băuturi nealcoolice.
Zen este unul dintre cele peste 140 de restaurante cu stele Michelin care servesc apă Nordaq, a declarat CEO-ul companiei, Johanna Mattsson. Călătorii CNBC. Ea a spus că apa, care este folosită și de peste 700 de hoteluri de lux, cazinouri și nave de croazieră, este purificată și îmbuteliată la fața locului folosind apă locală de la robinet.
Scopul companiei este de a reduce sticlele de apă de unică folosință în industria ospitalității – fie că sunt sticlele de plastic ieftine care se găsesc în mod obișnuit în camerele de hotel sau sticlele de sticlă cu apă minerală europeană servite în restaurantele de lux. Acesta din urmă poate parcurge mii de mile între punctul său de origine și punctul final de consum.
„Nu are rost să transportăm apa peste apă”, a spus Mattson. „Asta vrem să eliminăm”.
Sticlele Nordaq nu au etichete din plastic, astfel încât pot fi spălate și refolosite cu ușurință și au o gură largă pentru a putea fi spălate într-o mașină de spălat vase obișnuită, a spus ea.
Odată reumplute, sticlele sunt, de asemenea, închise în siguranță și ștampilate cu data, a spus Mattson.
Hotelul Mandarin Oriental din Singapore a început să folosească sistemul de apă de la robinet Nordaq din 2023. Camerele hotelului, restaurantele, spa și sala de sport sunt echipate cu apă îmbuteliată.
Managerul hotelului, Cindy Kong, a oferit CNBC Travel un tur al instalațiilor sale de îmbuteliere pentru a vedea cum sticlele sunt curățate, inspectate, umplute și sigilate. Ea a spus că unitatea poate produce 500 de sticle de apă pură pe oră.
„De obicei procesăm 1.000 până la 2.000 (sticle) pe zi”, a spus ea.
Nordaq este una dintre multele companii din domeniul apei durabile de înaltă calitate. Apa Castalia este disponibilă în peste 700 de hoteluri din Franța, potrivit site-ului companiei, în timp ce apa Purezza este disponibilă în peste 5.000 de locații din 13 țări, potrivit paginii LinkedIn a companiei.
Compania hotelieră indiană ITC Hotels și-a creat propria marcă de apă „zero mile” SunyaAqua pentru a reduce utilizarea sticlelor de plastic de unică folosință în cele 140 de hoteluri ale sale. „Fiecare înghițitură fără vinovăție este îmbuteliată în casă și nu trebuie transportată”, a postat ITC Maurya, cu sediul în New Delhi, pe Facebook în iulie.
Companiile de ospitalitate sunt o piață de bază pentru brandul elvețian de apă durabilă Be WTR. Funcționează în cadrul hotelurilor (o facilitate viitoare la Rosewood Abu Dhabi) și prin facilități centralizate.
Mike Hecker, fondatorul și CEO-ul Be WTR, a spus că în cel din urmă apa poate curge puțin mai departe decât Mile Zero la Hotelul ITC, dar nu cu mult.
„Nu vrem să transportăm mai mult de 10 kilometri în jurul fabricii noastre de îmbuteliere, deoarece după cum știm cu toții, amprenta de carbon… este puternic afectată de transport”, a spus el pentru CNBC. „Vizăm cât mai mult posibil punctul de consum.”
Principalele operațiuni ale companiei sunt în Emiratele Arabe Unite, dar apa este vândută în 12 țări, inclusiv extinderea recentă în Canada și China, a spus Hecker. Compania a încheiat o rundă de Seria C de 44 de milioane de dolari în octombrie.
Be WTR poate fi văzut peste tot, de la Le Bristol Paris, care s-a deschis în 1925, până la The Standard Singapore, care se va deschide 100 de ani mai târziu, în decembrie 2024 (aici).
Sursa: Singapore Standard
Be WTR a semnat un acord global cu Accor, devenind partenerul preferat al brandurilor hoteliere de lux ale companiei hoteliere franceze.
„Suntem prima companie care a încheiat un acord global de apă pentru mărci de cinci stele (Accor) precum Raffles, Pullman și Sofitel”, a spus el.
Reduceți risipa și creșteți profiturile
Companiile care furnizează apă filtrată fără transport sau fără transport pentru industriile turistice și alimentare spun că economisesc milioane de sticle de plastic în fiecare an. Dar au un alt punct de vânzare – pot genera profituri și pentru clienții lor.
Hecker de la Be WTR a declarat că prima sa fabrică de îmbuteliere de la The Westin Mina Seyahi din Dubai „economisește mai mult de 1 milion de sticle importate pe an, atât în ceea ce privește amprenta de carbon, cât și generarea de profituri pozitive pentru clienții noștri .
Editorul de turism CNBC, Monica Pitrelli, gustă apa Nordaq împreună cu CEO Johanna Mattsson. Statisticile de pe site-ul web Nordaq arată că compania a economisit utilizarea a aproximativ 5,7 miliarde de sticle de plastic, pe baza datelor extrase din unitățile de îmbuteliere ale companiei.
Sursa: Zap PR
Hecker a refuzat să spună cât ar costa o sticlă de Be WTR, dar a spus că prețul acesteia este „competitiv” cu sticlele de sticlă cu apă minerală din Europa.
Mattsson de la Nordaq a spus că fiecare sticlă de apă costă între 11 și 21 de cenți pentru a produce. Dar apa se vinde cu mult mai mult. Providore Singapore vinde apă distilată și spumante Nordaq cu curgere liberă pentru 2 USD de persoană, dar unele hoteluri de lux percepe de patru ori acest preț pentru o singură sticlă.
Purezza estimează că fiecare sticlă de apă costă aproximativ 30 de cenți pentru a produce, aproximativ o cincime din prețul apei îmbuteliate obișnuite, potrivit unei companii. brosura de vanzari. Dar conform broșurii, ambele pot fi vândute la același preț.